- 2lb chicken breast or 2lb beef
- ketchup-1 cup
- brown sugar- 1/4cup+ 2 tablespoons
- water-1/3 cup
- apple cider vinegar- 2 tablespoons
- worcestershire sauce- 1 tablespoons
- smoked paprika- 2 teaspoons
- salt-1 and 1/2 teaspoons
- cayenne pepper- 1/2 teaspoon
- pepper- 1/2 teaspoon
- garlic powder 1/2 teaspoon
- onion powder 1/2 teaspoon
method:
Place meat in the slow-cooker. Whisk together rest of ingredients and pour it over the meat. Cook on low for 4 hours or till meat shreds easily with a fork.
składniki:
- piersi kurczaka lub wołowina- około 900g
- ketchup- 200ml
- brązowy cukier 1/4 szklanki+2 łyżki
- woda- 1/3 szklanki
- ocet jabłkowy- 2 łyżki stołowe
- worcestershire sos- 1 łyżka stołowa
- papryka wędzona- 2 łyżeczki
- sól- 1 i 1/2 łyżeczki
- pieprz cayenne- 1/2 łyżeczki
- pieprz czarny- 1/2 łyżeczki
- czosnek granulowany- 1/2 łyżeczki
- cebula granulowana-1/2 łyżeczki
sposób przygotowania:
Kurczaka lub wołowinę połóż na dno wolnowaru. Resztę składników wymieszaj razem i polej nimi mięso. Gotuj na trybie low przez 4 godziny lub dopóki mięso nie będzie się łatwo rozdzielać pod naciskiem widelca.
Recipes is involved in /
Przepis bierze udział w:
recipe inspired by IOWA GIRL EAT
Żałuję, że nie mam wolnowaru, danie wygląda naprawdę zachęcająco. Sos bbq próbowałam tylko raz, był dołączony do pizzy i nie przypadł mi do gustu. Może po zrobieniu go własnoręcznie zmieniłabym zdanie? Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńJako wielki fan sosów BBQ próbuje ich przy każdej możliwej okazji. Niestety bardzo często są rozczarowaniem. Ten który tu proponuję jest bardzo dobry, jeden z moich ulubionych. Warto zainwestować w wolnowar. Mięso wychodzi w nim bardzo kruche i soczyste, i nie mówię tylko o tym przepisie...Pozdrawiam serdecznie
Usuń