czwartek, 2 czerwca 2016

Elderflower syrup / Syrop z kwiatów bzu czarnego

Today I am  presenting you very easy recipe for a delicious elderflower syrup. I have spent a lot of time to separate the flowers from the stems, but now I am a proud owner of several jars with homemade, organic syrup. I encourage you to do the same. Satisfaction guaranteed :) Syrup is perfect to mix with water to create a very tasty beverage.

Dziś prezentuję Wam bardzo prosty przepis na pyszny syrop z kwiatów bzu czarnego. Spędziłam sporo czasu oddzielając kwiaty od łodyżek, ale teraz jestem dumną posiadaczką kilku słoiczków z domowej roboty, naturalnym syropem. Zachęcam Ciebie do tego samego. Satysfakcja gwarantowana. Syrop nadaje się świetnie do mieszania z wodą, dzięki czemu uzyskamy bardzo smaczny napitek.






Ingredients:

Elderflower- 25 heads
sugar- 1 - 1 1/2 kg
water- 1 liter
juice of 1 lemon

Method:

To make a syrup dissolve sugar in water, bring it to the boil. If you have time and patience, it's worth to separate flowers from the stems.  I have heard that stems are bitter, so decided to peel the flowers off them. Pour the boiling syrup onto flowers  and leave for 24 hours. After 24 hour strain flowers, and squeeze in one lemon and pasterize. Done :)

Składniki:

kwiaty bzu czarnego- 25 baldachów
cukier- 1 - 1 1/2 kg
woda- 1 litr
sok z 1 cytryny

Wykonanie:

Aby zrobić syrop rozpuść cukier w wodzie, doprowadz do wrzenia. Jeśli masz czas i cierpliwość dobrze jest oddzielić kwiaty od łodyżek. Słyszałam, że łodyżki są gorzkie więc zadecydowałam, że obiorę łodyżki z kwiatów. Kwiaty zalej wrzącym syropem i pozostaw na 24 godziny. Po 24 godzinach kwiaty przecedz, dodaj sok z cytryny. Pasteryzuj. Gotowe :)

Recipe from book "Na początku było drzewo"


1 komentarz: